Πριν και μετα: Το γκουμουτσοεπιπλο.

Image

Το γκουμουτσοέπιπλο υπήρχε στο σπίτι από πάντα υποθέτω. Υπάρχει και πιθανότητα να ήταν εκεί, στον αέρα, πριν χτιστεί το σπίτι. Περνώντας τα χρόνια και φεύγοντας όλοι από το σπίτι, με άφησαν μόνη μου με το γκουμουτσοέπιπλο και όπως καταλαβαίνεις το είχα σιχαθεί και ήμουν έτοιμη να το πετάξω. Στο σημείο εκείνο με έπιασε το φιλότιμο και λέω «έλα μωρέ τώρα, μην το πετάξεις, όλο και κάτι μπορείς να το κάνεις» . Έτσι κι έγινε.

Παρακάτω βλέπουμε το “πριν” αν και στην προκειμένη είναι το “παραπολυπριν” καθώς είμαι περίπου 9 ετών με τα αδέρφια μου και παρέα.

Image

Το έκοψα στα 2 κρατώντας το κάτω μισό. Ήταν εύκολο γιατί στην ουσία το πάνω μέρος κούμπωνε με το κάτω με καβίλιες, οπότε απλά το έβγαλα.

Το έτριψα καλά με γυαλόχαρτο. Οι μεγάλες επιφάνειες με το τριβείο και τα τσικι-τσίκι, γωνίες, λεπτομέρειες κλπ, με το χεράκι. Μετά πέρασα κατευθείαν στη βαφή του, αποφεύγοντας το αστάρωμα. Κακώς, γιατί τώρα πρέπει να το προσέχω πολύ περισσότερο. Βέβαια το χρώμα που χρησιμοποίησα, η ριπολίνη νερού, έχει από μόνο προστατευτικές ιδιότητες, οπότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

Το πέρασα αν θυμάμαι καλά, 3 χέρια και το άφησα για αρκετό καιρό χωρίς πόμολα γιατί δεν είχα αποφασίσει τι θα βάλω… Μία φίλη με ενημέρωσε για την περιοχή των «πομολάδικων», που είναι η οδός Βίσσης, κάθετη στην Αθηνάς χαμηλά. Εκεί έχει ένα μάτσο μαγαζιά και εκεί βρήκα αυτά που βλέπεις. Δεν διάλεξα ένα σχέδιο γιατί μου άρεσαν όλα οπότε αφού στο σχήμα ταίριαζαν, είπα γουάι νοτ;

Image

Οι μεντεσέδες μου άρεσαν, δεν τους άλλαξα, αλλά τους έβαψα γιατί το χρώμα κανονικά ήταν μαύρο και δεν ταίριαζε κατά τη γνώμη μου (να ξέρεις πως και αυτούς τους μεντεσέδες μπορείς να τους βρεις στην οδό Βίσσης). Τέλος πάντων, αυτό είναι το αγαπημένο μου έπιπλο, το καμάρι μου, ο λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το diy.

Image

Οι φωτό είναι λίγο άλλα ντ’ άλλα βέβαια, αλλά νομίζω οι διαφορές είναι εμφανείς.

Advertisements

4 thoughts on “Πριν και μετα: Το γκουμουτσοεπιπλο.

 1. έγινε τόσο όμορφο! με το βάψιμο δε το έχω καθόλου. για πες ποιο χρώμα διάλεξες? επίσης, πόμολα έχει ωραία και στο zara home

  • Η αλήθεια είναι ότι πάνε χρόνια και δεν θυμάμαι να σου πω το χρώμα 😦
   Αλλά δεν είναι δύσκολο να το βρεις σε ένα χρωματολόγιο!
   Όσο για το zara home, το ξέρω 🙂 έχω βάλει κάτι απίθανα στις ντουλάπες μου! θα τα δείξω κι αυτά κάποια στιγμή 🙂

 2. α οκ! βρήκα ωραία πόμολα στο ίδιο στυλ και στο tiger stores, αλλά έχει μικρή ποικιλία.

 3. Pingback: Πριν & Μετά: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου! | Just DIY_

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s