Τηλεόραση; Check again

Το πιο βασικό σε αυτό το DIY είναι να έχεις μία τηλεόραση του γούστου σου, έτσι λίγο παλιά, της γιαγιάς σου πχ, που έβλεπε Λάμψη και σου έλεγε «Μη μου μιλάς τώρα, βλέπω το έργο μου».

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε flat screen τηλεοράσεις για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Πω πω, έχω ή δεν έχω χιούμορ; Μουαχαχαχα!

Τέλος πάντων, εγώ είχα μία της αγαπημένης μου θείας, της Μαίρης η οποία περίμενε υπομονετικά μερικά χρόνια στο κλιμακοστάσιο, γεμίζοντας σκόνες, ζώντας μία μοναχική ζωή (όχι η θεία μου, η τηλεόραση, το’πιασες). Μέχρι που το πήρα απόφαση να την ζωντανέψω ξανά, αυτή τη φορά με κάτι περισσότερο διαχρονικό από άποψη ψυχαγωγίας, με βιβλία.

Η διαδικασία:

Βρίσκεις την τηλεόραση και της αφαιρείς τα σωθικά της. Προσοχή προσοχή, δεν σπάμε την τηλεόραση όσα νεύρα και να έχουμε! Όπου έχει βίδες τις ξεβιδώνουμε και όπου έχει καλώδια τα οποία δεν βγαίνουν, τα κόβουμε σύριζα με ένα κόφτη.

Δες τι είχε μέσα η δική μου… χαμός!

tv bookcase1

Επίσης, γενικά αν η τηλεόραση είναι πολύ παλιά, είναι τίγκα στη σκόνη και στις βρωμιές, οπότε βάλε κι ένα γαντάκι πλαστικό για να κάνεις τη δουλειά. Όλο αυτό το πράγμα που έχει μέσα είναι συνδεδεμένο. Οπότε εφόσον έχεις ξεβιδώσει/κόψει κλπ ό,τι χρειάζεται, το αφαιρείς όλο μαζί. Μετά κάνεις το απαραίτητο καθάρισμα.

Το καπάκι από πίσω, τουλάχιστον στη δική μου, ξαναβιδώθηκε κανονικά. Μία βίδα άφησα μόνο για να χωράει το καλώδιο από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που έβαλα μέσα έτσι ώστε να φωτίζονται τα βιβλία. Υποθέτω φωτάκια βρίσκεις κι άλλα άμα θες, πχ led σε ταινία που νομίζω έχω δει στο ικέα, αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν. Τέλος πάντων, εγώ αυτά είχα, οπότε αυτά έβαλα.

Ιδού 😀

tv bookcase

 

α, και να μην ξεχάσω.. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! 😀 😀

One thought on “Τηλεόραση; Check again

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s